Kasza jaglana z bananem i kakao

Lubię desery (i nie tylko desery), które nie wymagają zbyt dużego nakładu pracy. Tak też jest w tym wypadku, gdyż łącząc ze sobą tylko trzy składniki - kaszę jaglaną, banana oraz kakao, otrzymujemy naprawdę świetne połączenie. Zapraszam was na szybki, smaczny i pożywny deser!

Kasza jaglana z bananem i kakao



http://bit.ly/2n8fNwFSkładniki:
- 2 łyżki kakao
- 2 banany
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Przygotowanie:
1. Banany obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Do miski wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną, dodajemy pokrojone banany oraz 2 łyżki kakao (może być nawet więcej).
3. Całość dokładnie gnieciemy widelcem do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.

Deser posypałem pokruszoną czekoladą oraz posiekanymi pistacjami.

Zastanawiam się, co byśmy otrzymali, gdyby wszystkie ww. składniki zblendować? Może budyń? Trzeba będzie to sprawdzić. :)

Kasza jaglana z bananem i kakao

Kasza jaglana z bananem i kakao

7 komentarzy:

  1. Wow wygląda cudownie <3 I nawet mimo moich złych doświadczeń z kakao dodawanym do owsianki, jadłabym :D

    OdpowiedzUsuń
  2. super! polecam dodać jajko i smażyć na suchej, teflonowej patelni - pyszne i słodziutkie placuszki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada zabojczo...pozdrawiamy dwojezprzekasem.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Zmiksowałem w blenderze i wyszedł cudny mus czekoladowy

    OdpowiedzUsuń
  5. Zmiksowałem w blenderze ( pół na pół kasza-banan )i wyszedł cudowny mus czekoladowy

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKŁADNIKI