Nowy projekt


Kontynuacja projektu kaszomania oraz inne przepisy kulinarne dostępne są teraz pod adresem:

https://zdrowomaniak.pl/category/przepisy/

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Ostatnio znowu chodziła za mną pasta... i  oto jest pasta z suszonych pomidorów i kaszy jaglanej. Rewelacyjna na kanapki. Jej smak jest bardzo intensywny i na pewno zachwycie nie jedno, wybredne podniebienie. :) 

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów



Do wykonania pasty potrzeba ok. 3/4 słoiczka suszonych pomidorów (słoik 270 g np. dostępny w Biedronce. :)) oraz 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej.

Kaszę oraz pomidory miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie dodajemy ok. 2 łyżek oleju, w którym pływały nasze pomidory, a także odrobinę przypraw (sól i pieprz, ewentualnie pieprz ziołowy).

Przy okazji przypominam o przepisie na pastę z oliwek i kaszy jaglanej. :)




Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Smacznego! :-)

15 komentarzy:

  1. Wow, na pewno wypróbuję! Świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten blog spadł mi z nieba! :) Uwielbiam kaszę jaglaną a każdy zamieszczony tu przepis jest niesamowicie zachęcający :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny przepis:-) właśnie jestem na etapie "polubienia"kaszy jaglanej bo podobno bardzo zdrowa jest
    :-))będę tu często zaglądać.pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Od niedawna jestem na diecie bezmlecznej i bezglutenowej, i odkrywam kaszę jaglaną. Jest niesamowita! Dziękuję za ten blog - to świetne miejsce inspiracji :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis. Bajecznie prosty i naprawde dobra pasta.

    OdpowiedzUsuń
  6. Dodaj ząbek czosnku i kilka świeżych listków bazylii i poczuj różnicę ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. o, akurat kaszę mam i ostatnio też kupiłam pomidory, chyba zrobię i zobaczę co to za cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  8. dodałam pestki dyni (były razem z pomidorami), łyżkę mielonego siemienia lnianego (dla zdrowotności) i czosnek.. cudo. Dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kolejny ciekawy i pycha przepis - jestes świetną motywacją do zastępowania kaszą innych węgli..:) Dzisiaj u siebie na blogu będę pisac o kaszy jaglanej i ze szczerego serducha polecę Twojego bloga!
    Zapraszam - moze cos Cię tam u mnie zainteresuje :)
    pozdrawiam i czekam na nowe wpisy! www.silarska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Super przepis. Dzisiaj zrobiłam i jest pyszne!!!!!!!!!!!!!, Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak długo taka pasta może stać i być zdatna do jedzenia? ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. super przepis i super strona.Ale NIE UŻYWAJCIE oleju ze słoika z pomidorami,bo wbrew temu, co piszą na etykietach, to straszliwa chemia. Już dwa razy wylałam taki olej na trawnik i po każdym razie została zółta wyżarta plama i tylko wspomnienie spalonej trawy....Polecam eksperyment :(

    OdpowiedzUsuń
  13. super przepis. smakuje nawet mojej wybrednej 6 latce :) jak dlugo mozna przechowywac w lodowce aby ciagle byla zjadliwa?

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo rzadko się zdarza, że jakiś nowy przepis natychmiast wskakuje na "listę top". Ta pasta wygrała wszystko! Rewelacja!

    OdpowiedzUsuń

SKŁADNIKI