Mus z kaszy jaglanej i rabarbaru

Niestety ostatnio nie miałem czasu na dodawanie nowych przepisów  mea culpa! Po krótkiej przerwie, wracam z przepisem na mus z kaszy jaglanej i rabarbaru. Idealny deser, lekko kwaskowaty, szybki w przygotowaniu i bardzo zdrowy! A rabarbar i jego zapach zawsze mi przywodzi na myśl wakacje. :)

Mus z kaszy jaglanej i rabarbaru

http://bit.ly/2n8fNwFSkładniki:
- 3 gałązki rabarbaru (może być więcej)
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- czubata łyżeczka miodu.

Przygotowanie:
1. Rabarbar dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości (ok. 5-7 minut).
2. Odsączony rabarbar wkładamy do naczynia wraz z kaszą jaglaną i łyżeczką miodu.
3. Całość miksujemy blenderem - nie musi być na idealnie gładką masę. ;)



Mus z kaszy jaglanej i rabarbaru

Mus z kaszy jaglanej i rabarbaru

4 komentarze:

  1. ale wygląda! a ja oglądam to jeszcze wieczorową porą :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Jednocześnie proste i smaczne! Świetna propozycja dla zapracowanych. Na pewno wykorzystam ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jednocześnie proste i smaczne! Świetna propozycja dla zapracowanych. Na pewno wykorzystam ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKŁADNIKI