Mus bananowo-jaglany

Jak już kiedyś pisałem, kasza jaglana jest mistrzowska, ponieważ doskonale pasuje na słodko, słono oraz ostro. Dziś proponuję banalnie prosty deser - mus z kaszy jaglanej i bananów. :)

Mus bananowo-jaglany



Składniki:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 nieduże banany
- łyżka miodu
- opcjonalnie kawałek brzoskwini na wierzch

Mus bananowo-jaglany

Co tu dużo pisać? Ugotowaną kaszę jaglaną, banany oraz miód blendujemy. Jemy i bierzemy dokładkę. :)

Mus bananowo-jaglany

10 komentarzy:

  1. Jutro z pewnością przetestuję, już mi ślinka cieknie :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pewnością jutro zrobię :) U nas także było o kaszy jaglanej : http://modnystyl2013.blogspot.com/2014/08/kasza-jaglana-wasciwosci-i-przepis-na.html

    OdpowiedzUsuń
  3. prosty i pyszny :) czasem wystarczy niewiele składników i czasu, aby zrobić coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis dzisiaj wypróbowany, trochę zmodyfikowany pod potrzeby matki karmiącej: http://dzidziusiowy.blogspot.com/2014/10/kasza-jaglana-z-bananem.html - jako źródło przepisu podaję Twój blog;).
    Pozdrawiam,
    Nieznajoma

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszota, zrobiłam dziś na obiad. Ciekawe tylko, ile to kalorii.....:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Polecam z dodatkiem kakao, wychodzi fajny budyń czekoladowo-bananowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja dzieciarnia szaleje za tym musem!
    Genialny z dodatkiem koziego jogurtu naturalnego - własnego wyrobu, najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny! Na wierzch dałam jogurt bałkański i posypałam pyłkiem kwiatowym.

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglada apetycznie ! Tyle tu przepisow, ze nie wiem co wybrac!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKŁADNIKI