Kiedy podałem mus znajomym, zapytałem czy wiedzą jaki składnik oprócz kiwi dominuje w musie? Na hasło "kasza jaglana" opadły im szczęki i... łyżki, ale ze zdziwienia, bo mus jest pyszny i kiwi mocno daje tutaj o sobie znać. ;) Kasza jaglana została przemycona będąc kompletnie niewyczuwalną. :) Polecam dla tych, którzy lubią kwaśne smaki.
Do przygotowania musu z kaszy jaglanej i kiwi potrzebne są:
- 4 owoce kiwi
- szklanka kaszy jaglanej
Obieramy kiwi ze skórki i miksujemy blenderem wraz z kaszą jaglaną. Jeśli uważacie, że owocu kiwi jest za mało, albo za dużo, możecie zwiększyć lub zmniejszyć jego ilość. Musu nie trzeba niczym doprawiać, jest idealny. Smacznego! :)
Wspaniały pomysł!
OdpowiedzUsuńGenialny blog, serio. Fajnie, że przepisy bazują na kaszy jaglanej ! Uwielbiam ją bardzo :)
OdpowiedzUsuńkasza gotowana czy surowa?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że gotowana :P
UsuńA kiwi gotowane czy surowe?
OdpowiedzUsuń:D
Smażone :D
Usuńa to jest ilość na porcję dla ilu osób?
OdpowiedzUsuńSuper, uwielbiam kiwi. Spróbuję :)
OdpowiedzUsuńJeszcze można dorzucić banana ❤️
OdpowiedzUsuń