Mus z kaszy jaglanej i kiwi

Kiedy podałem mus znajomym, zapytałem czy wiedzą jaki składnik oprócz kiwi dominuje w musie? Na hasło "kasza jaglana" opadły im szczęki i... łyżki, ale ze zdziwienia, bo mus jest pyszny i kiwi mocno daje tutaj o sobie znać. ;) Kasza jaglana została przemycona będąc kompletnie niewyczuwalną. :) Polecam dla tych, którzy lubią kwaśne smaki.

Mus z kaszy jaglanej i kiwi


Mus z kaszy jaglanej i kiwi

Do przygotowania musu z kaszy jaglanej i kiwi potrzebne są:
- 4 owoce kiwi
- szklanka kaszy jaglanej

Obieramy kiwi ze skórki i miksujemy blenderem wraz z kaszą jaglaną. Jeśli uważacie, że owocu kiwi jest za mało, albo za dużo, możecie zwiększyć lub zmniejszyć jego ilość. Musu nie trzeba niczym doprawiać, jest idealny. Smacznego! :)


Mus z kaszy jaglanej i kiwi

Mus z kaszy jaglanej i kiwi

9 komentarzy:

  1. Genialny blog, serio. Fajnie, że przepisy bazują na kaszy jaglanej ! Uwielbiam ją bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kasza gotowana czy surowa?

    OdpowiedzUsuń
  3. A kiwi gotowane czy surowe?
    :D

    OdpowiedzUsuń
  4. a to jest ilość na porcję dla ilu osób?

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, uwielbiam kiwi. Spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeszcze można dorzucić banana ❤️

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKŁADNIKI