Ostatnio na blogu pojawił się przepis na danie, które polecałem w szczególności na śniadanie. Była to kasza jaglana z bananem i brzoskwinią. Dziś chcę Wam pokazać połączenie kaszy jaglanej i banana z innym składnikiem, który rewelacyjnie pasuje w tym zestawieniu - masło orzechowe. Myślę, że te danie spodoba się wszystkim łasuchom, a w szczególności dzieciakom! :)
Potrzebujemy:
- 1 banan
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- łyżka masła orzechowego
1. Gotujemy kaszę jaglaną. Można pozostawić ją do ostygnięcia, lub zjeść całe danie na ciepło. Osobiście polecam ten drugi wariant. ;)
2. Do 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy dużą łyżkę masła orzechowego oraz pokrojonego w kostkę banana.
3. To wszystko. Zajadamy się i bierzemy dokładkę. :)
Masło orzechowe pasuje do wszystkiego! A z jaglanką komponuje się wybornie;)
OdpowiedzUsuńtrue :)
UsuńNie no dokładka gwarantowana ;D
OdpowiedzUsuńCudo <3
OdpowiedzUsuńJedne z najlepszych połączeń <3
OdpowiedzUsuńo mamo to musi być boskie w smaku!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, muszę wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńdzisiaj zrobiłam ,,pycha !!! Dziekuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://modnystyl2013.blogspot.com/
oooooo mniam! jak tylko będę mieć włączoną kaszę i banany do codziennej diety, to nie ma bata - zrobię to!
OdpowiedzUsuńtrza spróbować!
OdpowiedzUsuńpyszne !!!!!!!!! dodałam troche dżemu malinowego !! rewelacja, idealne na śniadanie. ;)
OdpowiedzUsuńPyyyyyyycha , idealne połączenie . Dzięki za przepis :)
OdpowiedzUsuńjakie masło orzechowe polecacie ?
OdpowiedzUsuńa polecicie jakies smaczne masełko orzechowe? :)
OdpowiedzUsuńNiezmiennie moje ulubione śniadanie!
OdpowiedzUsuńNajlepsze moim zdaniem masło orzechowe jest firmy Primavika, 94% orzechów bez soli i cukru, dostępne w Carrefour. Łatwiej kupić Sante, 90% orzechów, też bardzo dobre.
Ale czy taką jaglankę ugotować z solą czy z cukrem?
OdpowiedzUsuńbez soli i bez cukru!
Usuń