Mus z kaszy jaglanej, bananów, masła orzechowego i suszonych śliwek

Bajecznie prosty przepis na świetny deser. Po raz kolejny na blogu kasza występuję w obecności bananów i masła orzechowego, ale tym razem z akcentem suszonych śliwek - rewelacyjne doznania smakowe. Wiem, że może nie wygląda zbyt smakowicie, ale gwarantuję, że będziecie prosić o dokładkę. :)

Mus z kaszy jaglanej, bananów, masła orzechowego i suszonych śliwek



Mus z kaszy jaglanej, bananów, masła orzechowego i suszonych śliwek

Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 banany
- 2 łyżki masła orzechowego
- garść suszonych śliwek

Przygotowanie:
  1. Śliwki kroimy na małe kawałki.
  2. Banany można pokroić na mniejsze kawałki - będzie łatwiej blendować.
  3. Do wysokiego naczynia wrzucamy banany, kaszę jaglaną oraz dodajemy 2 łyżki masła orzechowego.
  4. Całość porządnie blendujemy.
  5. Dodajemy pokrojone wcześniej śliwki i mieszamy łyżką. Jeżeli ktoś chce, może także zmiksować śliwki, ale ja wolałem je w kawałkach.
Mus z kaszy jaglanej, bananów, masła orzechowego i suszonych śliwek

Deser nie może się nie udać. Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Dla mnie idealne danie <3
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    Buziaki ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo dobro <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Na kaszomanii każdy nowy składnik to nowy przepis...była już kasza+mało orzechowe+banan, a później jakże nowatorsko kasza+banan, teraz zaś mamy powrót do tradycji, ale ze szmaczkiem innowacyjności: kasza+banan+masło +śliwka..... brak fantazji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A następnym nowym przepisem będzie kasza+banan+...cebula z lekką nutką maści na ból dupy.

      Usuń
  4. Nigdy nie jadłam kaszy jaglnianej.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam😍śniadanko pierwsza klasa. Mała miseczka a jak syci 😄

    OdpowiedzUsuń