Dziś na blogu kolejna pasta, tym razem z makreli i kaszy jaglanej. Świetna na kanapki (ale nie koniecznie do pracy;)). Przygotowanie jest banalne, gdyż mieszamy ze sobą tylko dwa składniki: kaszę jaglaną i makrelę. Podejrzewam, że można przygotować również inne wariacje np. z dodatkiem twarogu lub jajek.
- 1 makrela wędzona
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Przygotowanie:
1. Gotujemy kaszę jaglaną i pozostawiamy do ostudzenia. Będziemy potrzebować ok. 1 szklanki.
2. Makrelę dzielimy na kawałki, tak by pozbyć się wszystkich ości (jak na powyższym zdjęciu)
3. Do pojemnika wrzucamy kaszę jaglaną oraz makrelę i blendujemy na jednolitą masę.
4. Pastę oczywiście można jeszcze doprawić, jednak z uwagi na to, że makrela jest słona, ja obyłem się bez przypraw. :)
Teraz możemy nakładać pastę na kanapki! :-)
tak proste, a tak smaczne! bez dwóch zdań wypróbuję ta pastę :)
OdpowiedzUsuńNa taki pomysł bym nie wpadła, aby połączyć makrele z kaszą jaglaną.
OdpowiedzUsuńDodalbym do tego albo: posiekany szczypiorek, cebule czerwona, pietruszke, w zaleznosci od tego co kto lubi... :))) Smacznego :)))
OdpowiedzUsuńWygląda super :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie!
Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może kiedyś znajdziesz u mnie coś ciekawego :)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam:)
woow taka pasta musiała być pyszna
OdpowiedzUsuńWitam, mam pytanie o proporcje w tym przepisie. Czy chodzi o 1szklankę ugotowanej kaszy jaglanej czy suchej?
OdpowiedzUsuńSorry, właśnie doczytałam, że chodzi o ugotowaną kaszę. W takim razie moje pytanie to: ile to suchej ;o)
OdpowiedzUsuńZ góry dzięki za odpowiedź
Do tej pory zawsze robiłam pastę z makreli z twarożkiem. Tym razem wypróbuję kaszę jaglaną. Jestem bardzo ciekawa.
OdpowiedzUsuń