Pasta z makreli i kaszy jaglanej

Dziś na blogu kolejna pasta, tym razem z makreli i kaszy jaglanej. Świetna na kanapki (ale nie koniecznie do pracy;)). Przygotowanie jest banalne, gdyż mieszamy ze sobą tylko dwa składniki: kaszę jaglaną i makrelę. Podejrzewam, że można przygotować również inne wariacje np. z dodatkiem twarogu lub jajek.


Składniki:
- 1 makrela wędzona
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

Przygotowanie:
1. Gotujemy kaszę jaglaną i pozostawiamy do ostudzenia. Będziemy potrzebować ok. 1 szklanki.
2. Makrelę dzielimy na kawałki, tak by pozbyć się wszystkich ości (jak na powyższym zdjęciu)
3. Do pojemnika wrzucamy kaszę jaglaną oraz makrelę i blendujemy na jednolitą masę.
4. Pastę oczywiście można jeszcze doprawić, jednak z uwagi na to, że makrela jest słona, ja obyłem się bez przypraw. :)
Teraz możemy nakładać pastę na kanapki! :-)



8 komentarzy:

  1. tak proste, a tak smaczne! bez dwóch zdań wypróbuję ta pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taki pomysł bym nie wpadła, aby połączyć makrele z kaszą jaglaną.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dodalbym do tego albo: posiekany szczypiorek, cebule czerwona, pietruszke, w zaleznosci od tego co kto lubi... :))) Smacznego :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda super :)

    Zapraszam do mnie!
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może kiedyś znajdziesz u mnie coś ciekawego :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, mam pytanie o proporcje w tym przepisie. Czy chodzi o 1szklankę ugotowanej kaszy jaglanej czy suchej?

    OdpowiedzUsuń
  6. Sorry, właśnie doczytałam, że chodzi o ugotowaną kaszę. W takim razie moje pytanie to: ile to suchej ;o)
    Z góry dzięki za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
  7. Do tej pory zawsze robiłam pastę z makreli z twarożkiem. Tym razem wypróbuję kaszę jaglaną. Jestem bardzo ciekawa.

    OdpowiedzUsuń