Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Gdyby ktoś zapytał mnie, co najbardziej lubię na śniadanie, bez wątpienia wytypowałbym kaszę jaglaną z bananem i brzoskwinią. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie szybko się przyrządza i można je zabrać ze sobą do szkoły lub pracy np. w plastikowym pojemniku. Ja tak robię. :) Gwarantuję, że jeżeli raz spróbujecie, będziecie chcieć więcej i więcej... ;)

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią



Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Do wykonania potrzebny jest:
- 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 banan
- 3 połówki brzoskwini
- garść rodzynek


1. Banana kroimy w kostkę lub w talarki.
2. Połówki brzoskwiń kroimy w kostkę.
3. Pokrojone owoce mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną oraz garścią rodzynek.
4. Jeżeli dysponujecie brzoskwiniami z puszki, możecie do dania dolać trochę syropu.

Pamiętajcie - śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niech będzie zdrowy i pyszny. :)

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Kasza jaglana z bananem i brzoskwinią

Moja kasza czekała na skonsumowanie w towarzystwie żurawiny i suszonej moreli. :)

4 komentarze:

  1. Kasza jaglana to królowa kasz ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kasze jaglaną, ostatnio przygotowuje z niej naprawdę sporo posiłków, głownie są to desery np http://waniliowapistacja.blogspot.dk/2014/06/jaglanka-z-owocami.html

    OdpowiedzUsuń