Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek

Oliwkowa pasta z kaszy jaglanej. Tego tu jeszcze nie było. Gwarantuję wam, że sklepowe pastelle chowają się przy tym, co widzicie poniżej. Nie wspominając o składzie... :) Smak pasty jest bardzo intensywny, bardzo oliwkowy. Do swojej pasty użyłem oliwki dostępne w biedronce ok 120 g.


Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek




Około szklankę ugotowanej kaszy jaglanej należy zmiksować blenderem wraz z oliwkami na jednolitą masę. Do pasty dodajemy łyżkę oleju np. z pestek winogron i dalej miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i voila! Najlepiej smakuje z jeszcze ciepłym chlebem razowym posmarowanym masłem. :)


Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek

7 komentarzy:

  1. brzmi apetycznie zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe jak będziessmakować z czarnymi oliwkami

    OdpowiedzUsuń
  3. Te wszystkie pasty do chleba...to mistrzostwo swiata!
    Jesli sam je wymysliles...to czapki z glow!

    OdpowiedzUsuń
  4. aktualnie mam w domu tylko czarne oliwki więc z nich spróbuję zrobić pastę

    OdpowiedzUsuń
  5. I jak Wam wyszły pasty z czarnymi oliwkami? Bardzo jestem ciekawa, a boję się spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tą pastę zrobię jutro :)

    OdpowiedzUsuń