Kasza jaglana z mleczkiem kokosowym i pistacjami

Jeżeli śniadaniowa owsianka znudziła wam się, a mycie garnka zaschniętego od owsianki doprowadza was do szewskiej pasji, mam bardzo smaczną propozycję na śniadanie - kasza jaglana z mleczkiem kokosowym. Możecie ugotować kaszę na mleku, lub podgrzać mleczko i dodać kaszę wcześniej ugotowaną na wodzie. Ja wybieram ten drugi sposób.



Składniki:
- puszka mleczka kokosowego
- ok 2 szklanek ugotowanej kaszy jaglanej
- pistacje, rodzynki, żurawina, migdały i co tylko chcecie :)
- ewentualnie łyżeczka prawdziwego miodu do posłodzenia

Przygotowanie:
1. Mleczko kokosowe wlewamy do garnka i podgrzewamy.
2. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Musi być gęsto!
3. Dodajemy dowolne bakalie. U mnie wewnątrz pływały pistacje, a na wierzchu pistacje z rodzynkami, żurawiną i migdałami. :)



1 komentarz: