Kasza jaglana z warzywami na patelnię

Na tapczanie siedzi leń... Tymi słowami można zacząć wpis pisząc o poniższym daniu. :) Jest proste, a jego przyrządzenie zajmuje kilkanaście minut. Kaszę jaglaną z warzywami podsmażonymi na patelni polecam wszystkim tym, którzy nie mają zbytnio czasu, ani pomysłu na obiad. Danie, mimo że proste, jest pyszne! Należy jedynie pamiętać, aby odpowiednio wcześniej rozmrozić warzywa. :)

Kasza jaglana z warzywami na patelnię



Składniki:
- mrożone warzywa na patelnię (standardowe opakowanie ok. 450g)
- kasza jaglana
- sól, pieprz, kurkuma


1. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa na patelnię. Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Dodajemy ok. 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej. Jeżeli po dodaniu kaszy macie wrażenie, że danie jest niedoprawione, wówczas ponownie przyprawiamy. Polecam szczególnie kurkumę, gdyż nadaje warzywom i kaszy fajny słoneczny kolor, a do tego jest wartościową przyprawą. :)
Kasza jaglana z warzywami na patelnię

Kasza jaglana z warzywami na patelnię

8 komentarzy:

  1. pyszności :)

    PS. Zapraszam na mały konkurs urodzinowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mega dobry blog, pozdrawiam - fan Saaba i kaszy jaglanej ;P

    OdpowiedzUsuń
  3. w studenckiej wersji minimum: papryka na patelnie, do tego pomidor i ogórek konserwowy, na końcu kasza. Ewentualnie inne produkty, których czas nastał, np. kilkudniowa wędlina ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja wersja tego Dania zawierala czerwona fasole i chorizo, wyszlo lekko pikantnie i naprawde pysznie!:) uwielbiam tego bloga!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepysznie! Dziś moje pierwsze starcie z kaszą jaglaną! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja te warzywa zwykle robiłam z ryżem :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam kiedyś takie danie :) Tylko dodałam jeszcze dwie łyżki sosu z pieczonej papryki i było PRZEPYCHA :D

    OdpowiedzUsuń