Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem

Ostatnio na blogu pojawił się przepis na danie, które polecałem w szczególności na śniadanie. Była to kasza jaglana z bananem i brzoskwinią. Dziś chcę Wam pokazać połączenie kaszy jaglanej i banana z innym składnikiem, który rewelacyjnie pasuje w tym zestawieniu - masło orzechowe. Myślę, że te danie spodoba się wszystkim łasuchom, a w szczególności dzieciakom! :)

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem



Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem

Potrzebujemy:
- 1 banan
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- łyżka masła orzechowego


1. Gotujemy kaszę jaglaną. Można pozostawić ją do ostygnięcia, lub zjeść całe danie na ciepło. Osobiście polecam ten drugi wariant. ;)
2. Do 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy dużą łyżkę masła orzechowego oraz pokrojonego w kostkę banana.
3. To wszystko. Zajadamy się i bierzemy dokładkę. :)

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem



18 komentarzy:

  1. Masło orzechowe pasuje do wszystkiego! A z jaglanką komponuje się wybornie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie no dokładka gwarantowana ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jedne z najlepszych połączeń <3

    OdpowiedzUsuń
  4. o mamo to musi być boskie w smaku!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł, muszę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. dzisiaj zrobiłam ,,pycha !!! Dziekuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne :)

    http://modnystyl2013.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. oooooo mniam! jak tylko będę mieć włączoną kaszę i banany do codziennej diety, to nie ma bata - zrobię to!

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszne !!!!!!!!! dodałam troche dżemu malinowego !! rewelacja, idealne na śniadanie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyyyyyyycha , idealne połączenie . Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jakie masło orzechowe polecacie ?

    OdpowiedzUsuń
  12. a polecicie jakies smaczne masełko orzechowe? :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Niezmiennie moje ulubione śniadanie!
    Najlepsze moim zdaniem masło orzechowe jest firmy Primavika, 94% orzechów bez soli i cukru, dostępne w Carrefour. Łatwiej kupić Sante, 90% orzechów, też bardzo dobre.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale czy taką jaglankę ugotować z solą czy z cukrem?

    OdpowiedzUsuń