Niestety ostatnio nie miałem czasu na dodawanie nowych przepisów mea culpa! Po krótkiej przerwie, wracam z przepisem na mus z kaszy jaglanej i rabarbaru. Idealny deser, lekko kwaskowaty, szybki w przygotowaniu i bardzo zdrowy! A rabarbar i jego zapach zawsze mi przywodzi na myśl wakacje. :)
- 3 gałązki rabarbaru (może być więcej)
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- czubata łyżeczka miodu.
Przygotowanie:
1. Rabarbar dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości (ok. 5-7 minut).
2. Odsączony rabarbar wkładamy do naczynia wraz z kaszą jaglaną i łyżeczką miodu.
3. Całość miksujemy blenderem - nie musi być na idealnie gładką masę. ;)
ale wygląda! a ja oglądam to jeszcze wieczorową porą :(
OdpowiedzUsuńJednocześnie proste i smaczne! Świetna propozycja dla zapracowanych. Na pewno wykorzystam ten przepis :-)
OdpowiedzUsuńJednocześnie proste i smaczne! Świetna propozycja dla zapracowanych. Na pewno wykorzystam ten przepis :-)
OdpowiedzUsuń