tag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post4534875040964595019..comments2024-01-02T14:37:20.576+01:00Comments on Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej: Placki z kaszy jaglanej, twarogu i brzoskwiniKaszomaniakhttp://www.blogger.com/profile/07377519070516761764noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-68617389927818374742016-07-19T12:09:44.370+02:002016-07-19T12:09:44.370+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17088273332541788150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-73812799463200493772016-07-19T12:09:10.538+02:002016-07-19T12:09:10.538+02:00polecam rodzynki :)polecam rodzynki :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17088273332541788150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-35357638137121549522016-07-17T09:42:51.967+02:002016-07-17T09:42:51.967+02:00Polecam dodać do masy jak się komuś rozpada zmielo...Polecam dodać do masy jak się komuś rozpada zmielone płatki owsiane, dodałam sporo naprawdę i placuszki super, od razu inne:)<br />Mirabelkahttps://www.blogger.com/profile/00175655369793922348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-19687132965850609832016-07-16T14:34:40.386+02:002016-07-16T14:34:40.386+02:00coś jest nie tak, że tylu osobom nie wychodzi:) ja...coś jest nie tak, że tylu osobom nie wychodzi:) ja mam jeszcze inny problem, parę sekund po włożeniu na patelnię się trochę "przypalają" jakby za szybko łapały oraz problem rozwalania mimo, że dokładnie wedle przepisu zrobione....Mirabelkahttps://www.blogger.com/profile/00175655369793922348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-50335214737733403742016-05-13T18:20:36.896+02:002016-05-13T18:20:36.896+02:00Przepyszne:) pierwsza tura placków mi się rozpadła...Przepyszne:) pierwsza tura placków mi się rozpadła i przypaliła, a druga wyszła super, ale strasznie szybko się rumienią, mimo że smażyłam na małym ogniu. Masz szczęście, że wyszły takie jak na zdjęciu :DVanillaShimmer89https://www.blogger.com/profile/13433373666376529201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-77186364661081632672016-03-05T19:35:23.666+01:002016-03-05T19:35:23.666+01:00Placuszki są super - ja dodałam brzoskwinie z pusz...Placuszki są super - ja dodałam brzoskwinie z puszki - kaszę, ser jajko i brzoskwinie zmiksowałam blenderem. Obtaczałam kulki w bułce tartej z mielonym lnem (można kupić gotową mieszankę)- polecam tę wersję, bo nie rozpada się podczas pieczenia na patelniAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12074467398927983051noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-85362737006018512492016-03-02T15:41:12.219+01:002016-03-02T15:41:12.219+01:00Ja robiłam te placki już dwa razy i zawsze się roz...Ja robiłam te placki już dwa razy i zawsze się rozpadają. dopiero teraz czytam komentarze i doszłam do wniosku że chyba kupiłam za miękki twaróg( w przepisie powinno być zaznaczone żeby wybrać twardy twaróg bo nie każdy czyta komentarze!). Jeśli mamy za miękki twaróg warto dodać trochę mąki.Patihttps://www.blogger.com/profile/03611086604472001855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-77215218818793815692016-02-12T20:49:51.453+01:002016-02-12T20:49:51.453+01:00JUŻ WIEM, W CZYM TKWI PROBLEM Z TĄ RZADKOŚCIĄ!!!!!...JUŻ WIEM, W CZYM TKWI PROBLEM Z TĄ RZADKOŚCIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!<br /><br />WŁAŚNIE PIEKĘ TE PLACKI TRZECI RAZ BAZUJĄC NA TYM PRZEPISIE - SĄ DOPIERO DZIŚ PIĘKNE - NADAJĄ SIĘ NAWET NA GOŚCI.<br /><br />ZA PIERWSZYM I DRUGIM RAZEM TEŻ MIAŁAM PROBLEM PODOBNY JAK WY WSZYSCY.<br /><br />A WIECIE W CZYM TKWI PROBLEM? WŁAŚNIE W PRZEPISIE, WYMYŚLIŁAM SOBIE, ŻE UGOTUJĘ WIĘCEJ KASZY. A CAŁĄ RESZTĘ W PODANYCH PROPORCJACH Z PRZEPISU.<br /><br />ODMIERZYŁAM DWIE PAWIE PEŁNE SZKLANKI SYPKIEJ KASZY I UGOTOWAŁAM JĄ W 3 SZKLANKACH WODY. SPOSÓB GOTOWANIA W ZAKŁADCE <br />PO UGOTOWANIU TROSZKĘ PRZESTUDZIŁA SIĘ NA ZEWNĄTRZ I JESZCZE CIEPŁĄ WYMIESZAŁAM Z CAŁĄ RESZTĄ - BYŁO GĘSTE TAK, ŻE JEDNAK WŁOŻYŁAM ŁAPĘ I MIESZAŁAM. UFORMOWAŁAM 22 PLACUSZKI WIELKOŚCI I SPOSOBEM JAK SZNYCLE Z MIĘSA MIELONEGO. OBTOCZYŁAM W MĄCE I WYGŁASKAŁAM - UPIEKŁY SIĘ SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br /><br />NO I FAKTYCZNIE WAŻNE BY SER BYŁ TWARDY... I DŁUGO SIĘ PIEKĄ NICZYM PRZYBIORĄ FAJNY KOLOR.<br /><br />UPIEKŁAM WSZYSTKIE I IDĘ JE POPRZYBIERAĆ W POWIDŁO I KOSTECZKI BRZOSKWIŃ.<br /><br />PISAŁAM TO WSZYSTKO W PRZERWIE MIĘDZY PRZEWRACANIEM PLACUSZKÓW<br /><br />ŻYCZĘ SOBIE I WAM SMACZNEGO.<br />ZA GODZINKĘ MÓJ MĄŻ WRÓCI Z PRACY - BĘDĄ PLACKI PODANE NA STOLIKU, MOŻE SKOSZTUJE!!!??? )<br /><br />TERAZ SMAKUJĘ - YYYYY MNIAM MNIAM BarbaraBasiaBasiulahttps://www.blogger.com/profile/16119739815447728636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-57592607474899604402015-12-27T13:05:45.546+01:002015-12-27T13:05:45.546+01:00ja tak zrobiłam, i wyszło mi że dwie połówki mają ...ja tak zrobiłam, i wyszło mi że dwie połówki mają 70 kcal, więc trzeba by było policzyć :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09692535209792145004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-20284781156716668762015-10-20T12:32:54.456+02:002015-10-20T12:32:54.456+02:00Miałam wczoraj dokładnie ten sam problem - na pate...Miałam wczoraj dokładnie ten sam problem - na patelni pełno porwanych kawałków, nieprzypominających placków. Dodałam jednak trochę mąki do ciasta, żeby je zagęścić i dzisiaj już zajadam śliczne placuszki :-) Mąkę mam bezglutenową, ale taka zwykła pszenna pewnie też się nada :-)ika901https://www.blogger.com/profile/01295706489340147175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-35652680655659374502015-10-17T22:14:07.868+02:002015-10-17T22:14:07.868+02:00Andrzejku, to coś dla nas :)Andrzejku, to coś dla nas :)Eoscrishttps://www.blogger.com/profile/05112788065414185187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-1950473928968110182015-10-14T14:49:59.461+02:002015-10-14T14:49:59.461+02:00Nasiona chia zawsze zastąpią jajkaNasiona chia zawsze zastąpią jajkaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14754777524790401669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-83465900547225141672015-10-12T16:32:16.236+02:002015-10-12T16:32:16.236+02:00Oj, nie wątpię, że dobre!Oj, nie wątpię, że dobre!Sztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-44073810188527495682015-07-17T10:11:26.708+02:002015-07-17T10:11:26.708+02:00Wyglądają kusząco, chyba dziś wpadną na letni obia...Wyglądają kusząco, chyba dziś wpadną na letni obiad :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07368086740019196579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-86195945926820709692015-06-17T13:19:39.404+02:002015-06-17T13:19:39.404+02:00Z tym przepisem jest coś nie tak...placuszki jak u...Z tym przepisem jest coś nie tak...placuszki jak u większości mi się rozwalają..nie polecam tego przepisu konkretnego przepisu...Pozostałe jak najbardziej :)<br />Unknownhttps://www.blogger.com/profile/13996688380076763303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-2194721670081235562015-05-20T13:28:59.754+02:002015-05-20T13:28:59.754+02:00Czy brzoskwinie mają być z puszki ?
Czy brzoskwinie mają być z puszki ?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07164053416842031705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-5436439750959010832015-05-01T15:48:25.771+02:002015-05-01T15:48:25.771+02:00Czy można te placuszki zamrozić?
Czy można te placuszki zamrozić? <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05889600223920223482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-26013799706731413872015-04-25T09:31:35.280+02:002015-04-25T09:31:35.280+02:00180 stopni. Ale myślę, że można ustawić na mniejsz...180 stopni. Ale myślę, że można ustawić na mniejszą temp. i piec trochę dłużej, ale mi wtedy zależało na czasie.Cytrynkahttps://www.blogger.com/profile/01715569549382681542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-73483857380432442182015-04-22T12:57:10.904+02:002015-04-22T12:57:10.904+02:00W jakiej temperaturze je piekłaś?W jakiej temperaturze je piekłaś?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16604135664240346085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-12344827076383072642015-04-16T23:34:39.404+02:002015-04-16T23:34:39.404+02:00Zrobiłam je dzisiaj :) PRZEPYSZNE!!! Zamiast brzos...Zrobiłam je dzisiaj :) PRZEPYSZNE!!! Zamiast brzoskwiń dodałam banany. Potem uformowałam placuszki i wsadziłam je na ok 10 min do piekarnika (w międzyczasie przewróciłam je na drugą stronę). Potem podsmażyłam na masełku, żeby były bardziej chrupiące i o dziwo - prawie wcale nie wpijały tłuszczu! Może dlatego, że już były podpieczone. Polecam Wam ten sposób, bo dzięki temu bardzo łatwo było je przewracać na patelni, ani jeden się nie rozkleił. Bardzo dziękuję za ten przepis!Cytrynkahttps://www.blogger.com/profile/01715569549382681542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-55970035043579538542015-03-30T00:37:33.948+02:002015-03-30T00:37:33.948+02:00Zrobiłam :) Bardzo smaczne, zajadamy z ukochanym :...Zrobiłam :) Bardzo smaczne, zajadamy z ukochanym :) , ale też miałam na początku problem z rozpadaniem się placków ^^ Dodałam sporo mąki pełnoziarnistej, z odrobiną zwykłej, (pewnie w sumie z pół szklanki, a później obtaczałam w mielonym lnie). <br /><br />Moja opinia: Smaczne bardzo, ale kasza ma tendencje do wciągania tłuszczu - więc choć składniki zdrowe, to za tłuste jak dla mnie :) Spróbuję następnym razem w piekarniku.<br />Pozdrawiam :)Karinahttps://www.blogger.com/profile/13335306233589531021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-45720435998952974672015-03-22T16:31:37.806+01:002015-03-22T16:31:37.806+01:00dałam twaróg półtłusty (ok. 400 g). Smażyłam dosyć...dałam twaróg półtłusty (ok. 400 g). Smażyłam dosyć długo i właśnie przy przewracaniu było najgorzej bo się rozpadały. W końcu pozostałą masę przełożyłam na blaszkę i upiekłam - nie było co prawda tak smaczne jak to smażone (piekłam za długo i się wysuszyło), ale dało radę. kachahttps://www.blogger.com/profile/02080742278174465143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-24470149871458943852015-03-22T12:40:45.892+01:002015-03-22T12:40:45.892+01:00Jaki twaróg dałaś? Jeżeli masa jest lepiąca, warto...Jaki twaróg dałaś? Jeżeli masa jest lepiąca, warto dodać coś, co nada jej prawidłowej konsystencji np. siemię lniane. Nie wiem w czym problem, mi te placki zawsze wychodzą. Może za krótko smażysz?Kaszomaniakhttps://www.blogger.com/profile/07377519070516761764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-15264662679614307372015-03-19T19:06:33.942+01:002015-03-19T19:06:33.942+01:00a mi nie wyszły. mimo że dałam chyba ze 3 szklanki...a mi nie wyszły. mimo że dałam chyba ze 3 szklanki kaszy (ugotowałam 1,5 szklanki "surowej") to masa i tak jest bardzo lepiąca i nie da się z niej nic sensownego uformować, a na patelni wszystko się porozpadało :(<br />Masz może jakiś pomysł co innego mogę zrobić z tej masy? Została mi prawie pełna micha a nie chce mi się już męczyć ze smażeniem, a wyrzucić szkodakachahttps://www.blogger.com/profile/02080742278174465143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4117404407927449930.post-90337143999560092402015-03-18T13:11:55.906+01:002015-03-18T13:11:55.906+01:00Ładnie wyglądają. Ładnie wyglądają. FitHealthyLifehttps://www.blogger.com/profile/01261670528648905895noreply@blogger.com